אם אתם בעלי נטייה גנטית לסוכרת או רוצים לשמור על אורח חיים בריא, כדאי שתדעו אילו מאכלים מסייעים לשמור על רמת סוכר תקינה בדם. תזונה לקויה או לא מאוזנת עלולה להעלות את רמת הסוכר בדם ואת הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2. אילו מאכלים תורמים לשמירה על רמת סוכר תקינה בדם? התשובה במאמר שלפניכם.
למה חשוב לשמור על רמת סוכר תקינה בדם?
סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם, ושיעור החולים בה גדל בצורה מתמידה. בין סוגי הסוכרת השונים ניתן למנות את סוכרת מסוג 2, שהיא השכיחה ביותר ונגרמת מחוסר פעילות גופנית, השמנת יתר ותזונה לא מאוזנת ועתירה בסוכרים. אפשר למנוע סוכרת זו באמצעות שמירה על אורח חיים בריא, שמירה על משקל תקין והקפדה על פעילות גופנית סדירה ותפריט מאוזן למניעת סוכרת. שמירה על איזון רמת הסוכר מתאפשרת בין היתר בעזרת מאכלים שמסייעים בשמירה על רמות סוכר תקינות בדם, ומפחיתים את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. רוצים דוגמאות למאכלים כאלה? המשיכו לקרוא.
ירקות ללא עמילן
ירקות כמו ארטישוק, אספרגוס, סלק וברוקולי אינם גורמים לעלייה ברמת הסוכר בדם, תורמים לתחושת השובע ומספקים לגוף ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. ירקות אלה מכילים מעט קלוריות ופחמימות ובעלי מדד גליקמי נמוך במיוחד, מה שהופך אותם לבריאים במיוחד ומומלצים למניעת סוכרת.
עגבניות
עגבניות עשירות בליקופן, רכיב המפחית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית, מחלות לב ומחלות עיניים. לעגבנייה יש מדד גליקמי נמוך, היא מורידה את לחץ הדם ומפחיתה את הסיכון לחלות בסוכרת סוג 2 בזכות היכולת שלה לשמור על רמות סוכר מאוזנות. הצעה לארוחה עם עגבניות יכולה להיות עגבניות במילוי גבינה, העשויה גם היא לעכב התפתחות סוכרת.
אוכמניות ופירות יער
אוכמניות עשירות בוויטמין C, סיבים תזונתיים, נוגדי דלקת ונוגדי חמצון, אשר מפחיתים משמעותית את הסיכון למחלות לב או סרטן. כמו כן, הן בעלות ערך גליקמי נמוך, מה שהופך אותן ליעילות בשמירה על איזון סוכר בדם. פירות יער בריאים נוספים הינם תותים ופטל, המהווים מקור חשוב של נוגדי חמצון וויטמינים בעלי השפעה על בריאות המוח, פירוק שומנים, האטת תהליכי הזדקנות, חיזוק המערכת החיסונית ועוד.
תפוזים ופירות הדר
תפוזים ואשכוליות מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים ובעלי ערך גליקמי נמוך. הם תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, משפרים את בריאות העור ומסייעים לאיזון רמות הסוכר והכולסטרול בגוף. תפוזים עשויים גם לעזור בהפחתת הסיכון למחלות בדרכי הנשימה, סוגי סרטן מסוימים, דלקת מפרקים שגרונית, כיבים ואבנים בכליות. כדי לספק לגוף את כל היתרונות של פירות אלו, עדיף לאכול אותם שלמים ולא לסחוט למיץ.
אגוזי מלך, זרעי פשתן ואגוזים אחרים
אגוזי מלך וזרעי פשתן מכילים מגנזיום, סיבים תזונתיים וחומצות שומן מסוג אומגה 3. אגוזי מלך מכילים גם חומצת שומן חיונית ובלתי-רוויה המסייעת לבריאות הלב, הפחתת כולסטרול ושמירה על רמות סוכר מאוזנות. כמו כן, אגוזי מלך מכילים גם ויטמין E, חומצה פולית, אבץ וחלבון, וכן הם בעלי ערך גליקמי נמוך. אכילת אגוזים באופן קבוע עשויה לעזור במניעת סוכרת מסוג 2.
לסיכום
שמירה על רמת סוכר תקינות בדם מתאפשרת בין היתר הודות לשמירה על אורח חיים בריא ותפריט מאוזן. תפריט המשלב בתוכו מאכלים כמו אגוזי מלך, עגבניות, פירות הדר או פירות יער יסייע לשמירה על תפקוד תקין של הגוף ומניעת סוכרת מסוג 2 ומחלות אחרות.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.