גם פשוט וגם טעים: איך להכין עגבניות במילוי גבינה?

אם אתם מחפשים מנה קלילה וטעימה לאירוח משפחה או חברים בבית שלכם, כדאי שתדעו להכין עגבניות במילוי גבינה. מדובר במנה טעימה ומזמינה, שמצריכה מספר מרכיבים שנמצאים לרוב בהישג יד. כאן ריכזנו עבורכם הוראות להכנת המנה. בהצלחה!

ראשית, נתחיל במספר דגשים:

בהכנת המנה רצוי להשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים. לכן, בחרו בעגבניות אדומות ויפות, וכמובן שגם טריות שנשמרו במקרר, ורצוי שיהיו בגודל בינוני.

הכינו את הגבינות שאתם אוהבים: רצוי להשתמש בגבינה רכה כלשהי, כמו גבינה לבנה או גבינת שמנת. נוסף על כך, כדאי להשתמש גם בגבינות קשות, כמו גבינה צהובה או גבינת פרמז'ן. את הגבינות הקשות חתכו או פוררו מראש. כמובן שאם אתם אלרגיים לחלב או שאתם או אחד מהאורחים שלכם מנהלים אורח חיים טבעוני, אפשר להחליף את הגבינות הללו בגבינות טבעוניות או צמחיות.

הכנת המנה

ראשית, הסירו את החלק העליון של העגבנייה בסכין, ורוקנו את התוכן שלה בעדינות. אם אתם לא רוצים לזרוק את התוכן הפנימי, אפשר לשמור אותו לתבשיל או סלט אחרים. לאחר מכן, קחו את הגבינות שבחרתם וערבבו הכול לכדי עיסה אחידה. כדאי לתבל את העיסה במלח ובפלפל שחור, ואפילו להוסיף שום כתוש אם אתם אוהבים. תוכלו להוסיף גם זיתים, ירוקים או שחורים, עשבי תיבול או ירק נוסף לפי טעמכם האישי.

גם פשוט וגם טעים: איך להכין עגבניות במילוי גבינה?

ממלאים את העגבניות המרוקנות מתוכנן בתערובת הגבינות שהכנתם. על העגבניות רצוי להוסיף גבינה צהובה או גבינת פרמז'ן מגורדת, בשביל המראה וההקרמה מעל. יש כאלה שאוהבים להוסיף פירורי לחם מעל, בשביל להוסיף טיפה קראנצ'יות למנה. סדרו את העגבניות בתבנית אפייה, מרחו עליהן שמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות). אפו במשך 15–20 דקות.

אפשרויות הגשה

לאחר שהעגבניות נאפו בתנור, הוציאו אותן להצטננות בחום. כדאי להגיש אותן לאורחים כשהן חמימות או פושרות. את המנה אפשר להגיש לצד גבינות נוספות, מטבלים מעניינים, כמו פסטו, ממרח בזיליקום או עגבניות מיובשות, וכן צנימים או קרקרים. תוכלו להכין ארוחה המתבססת על טהרת הירקות והירקות הממולאים: הכינו ירקות אנטי-פסטי בתנור (כמו בטטה, קישואים, בצל, שום, עגבנייה וכדומה). תוכלו להכין גם חצילים ממולאים: פרסו חצילים דק-דק ומלאו אותם בתערובת הגבינות שהכנתם עבור העגבניות. לצד כל אלה, חתכו סלט ירקות עשיר וצבעוני ובו למשל מלפפון, עגבנייה, חסה, גזר, גמבה וכל ירק נוסף שתרצו, ובכך תוסיפו לארוחה רעננות.

לסיכום, בשביל להכין ארוחה עשירה ומפתיעה עבור ערב משפחתי או ארוחת ערב עם חברים, אנו ממליצים על עגבניות ממולאות. היא ללא ספק מנת פתיחה פשוטה אך טעימה, שתתאים מאוד לאוהבי החלבי והגבינות. בהצלחה ובתיאבון!

נגישות