מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

גם קרניבורים יאהבו: כך תעשו על האש טבעוני מהסרטים!

על האש טבעוני

נסו לעשות עם עצמכם ניסוי מעניין ולראות אם אתם מכירים לפחות חמישה אנשים טבעונים. אנחנו מנחשים שתוך דקה חשבתם על שלושה, ואחרי עוד כמה דקות כבר הגעתם למספר דו ספרתי של אנשים במעגלים קרובים ורחוקים יותר, נכון? ובכן נראה כי אורח החיים הטבעוני הוא כבר לא טרנד חולף, אלא תופעה של ממש שהולכת וגדלה מדי יום, ומתוך כך, בין אם אנחנו טבעונים עם עצמינו ובין אם לא, יש הרבה בהם מקרים שנרצה לארח ובהם לכל הפחות נצטרך למצוא אופציות טבעוניות עבור האורחים שלנו. אז האם ידעתם שגם כשמדובר על ארוחת על האש שבאופן מסורתי כוללת הרבה סוגי בשר, אפשר להציע חלופה טבעונית לא רעה בכלל? אז אם מתחשק לארח בקרוב ואם אתם רוצים לעשות הרבה כבוד ולפנק את החברים הטבעונים, הנה כמה רעיונות איך לעשות על האש טבעוני מהסרטים שכולם ייהנו בו.

תחליפי בשר מעולים

בואו לא נלך סחור סחור ונגיע ישר אל לב העניינים. אירוע על האש טוב נמדד בראש ובראשונה בזכות איכות ומבחר הבשרים, וגם כשמארחים על האש טבעוני, צריך למצוא את אותם המאכלים שיהוו את הנתחים העסיסיים ללא פגיעה מן החי. אם ככה, הנה כמה רעיונות למוצרים שכדאי להכיר שיהיו אופציה מעולה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד ויתאימו במיוחד:

נקניקיות צ'וריסוס בנוסח ארגטינה של מותג וונדרס:

נקניקיות עסיסיות שלא נראות כמו הדבר האמיתי, אלא מרגישות הכי קרוב בטעם שיש. מושלמות בתוך לחמניה או לצד תוספות אחרות עם תיבול אותנטי שתמיד בא בטוב.

קבבים מתחליף בשר:

היופי בתחליפי הבשר זה שניתן להוסיף להם את כל הרכיבים המקוריים שהולכים עם הבשרים בדרך כלל. כשאתם מוסיפים לתחליף בצל וירק קצוץ ותבלינים מעולים כמו מלח, פפריקה ופלפל, אתם יכולים להגיע לטעם מושלם.

בורגרים טבעוניים:

בואו לא נשכח את האפשרות הנפלאה של בורגרים טבעוניים על האש. אלו הם בורגרים שעשויים מרכיבים רבים מעולים והם ממש טעימים בתוך לחמנייה ועם תוספות מוצלחות. ומה עם תוספות באמת?

תוספות – כמעט בלי שינויים

שימו לב שבגלל שמדובר על ארוחה בשרית, ובגלל שבישראל לא נוהגים להגיש גבינות בארוחות כאלו, גם כשמדובר על חילונים אגב, מרבית התוספות הן כאלו שעונות על ההגדרה של אוכל טבעוני וזוהי חגיגה של ממש עבור טבעונים. צ'יפס תפוח אדמה או בטטה, סלטים למיניהם (סלט ירוק, סלטים מבושלים, חומוס), חציל שרוף על האש שאפשר להגיש עם טחינה משובחת ורוטב סלסה מעל, פיתות חצויות לשניים משוחות בשמן זית, שומשום וזעתר ובעצם השמיים הם הגבול. אתם יכולים להוסיף תמיד גם תוספות גדולות יותר כמו אורז, בורגול, תפוחי אדמה וכן הלאה, ועדיין לקלוע לטעמם של החבר'ה הטבעונים שמגיעים.

אל תשכחו לתכנן את כל המסביב

לצד כל אלה חשוב לא לשכוח לתכנן את הפרטים הקטנים שיהפכו אירוע על האש למוצלח. אל תשכחו להביא סוגים שונים של שתייה, כולל מים, שתייה חריפה, בירות ושתייה קלה וכמובן שחשוב לדאוג להצללה שלך המקום בחודשי הקיץ החמים. באופן כללי חשוב לזכור לבדוק את מזג האוויר ולזכור למשל כי במרכז מזג האוויר יכול להיות נעים מאוד בזמנים מסוימים בשנה, אך פחות מתאים לאירוח בעונות אחרות וזה נכון גם לגבי שאר האזורים בארץ.

הקפידו על הדברים הללו ותוכלו להרים אירוע על האש טבעוני חלומי!  

מאמרים בנושא

דברו איתנו!

הסביח המקורי

נגישות