מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

סנדוויץ' גבינה ועוד: מנות לאירוע ביתי

אם אתם מתכננים אירוע ביתי, כמו יום הולדת, מסיבת הפתעה וכו', אתם בטח יודעים שהרכבת תפריט לאורחים והכנת האוכל הם אתגרים לא פשוטים. לפיכך, במיוחד בשבילכם הכנו מספר רעיונות למנות חלביות שיתאימו לאירוח ביתי, אך לא רק. בהצלחה!

סנדוויץ' גבינה

סנדוויץ' גבינה היא מנה מהירה וטעימה, שרבים מהאורחים שלכם יאהבו. כמובן שאם אתם או האורחים שלכם מנהלים אורח חיים טבעוני, או שמישהו מכם אלרגי לחלב, תוכלו להמיר את הגבינה החלבית בגבינה טבעונית או צמחית. לסנדוויץ' מנצח חשוב להכין מצרכים טריים: קנו לחם טרי או אפו אחד כזה, תוכלו להשתמש בכל לחם שתרצו – לחם לבן, לחם דגנים, לחם מחמצת וכו'. בחרו גבינה או גבינות שהאורחים שלכם אוהבים. תוכלו למרוח גבינת שמנת כלשהי, או גבינה לבנה, ולהוסיף גם גבינה קשה, כמו גבינת אמנטל, גאודה או גבינה צהובה. מומלץ מאוד להוסיף ירקות טריים ורעננים לכריכים, כמו עגבניות, מלפפון, צנון וחסה. חתכו את הירקות דק-דק, וסדרו אותם יפה בתוך הלחם. וכמובן שתוכלו להוסיף כל תוספת שתרצו, כמו זיתים וממרחים למיניהם. חתכו את הלחם לחתיכות יפות ושוות, והגישו בצלחת או במגש.

סלט חלומי

אם אתם מחפשים סלט מרשים, טעים, מרענן וצבעוני – סלט חלומי הוא האפשרות המושלמת. בסלט שלכם כדאי להכניס כמה שיותר סוגים של ירקות בשביל להעשיר את המראה והטעם שלו. תוכלו לשים מלפפון, חסה, עלי בייבי, גמבות בצבעים שונים, גזר, עגבניות רגילות או עגבניות שרי בצבעים שונים, בצל לבן או סגול, ובעצם כל ירק שנראה לכם מתאים. את הירקות תבלו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. להכנת גבינת החלומי, פרסו את הגבינה לפרוסות בעובי בינוני וטגנו אותן בחמאה או בשמן. לאחר שהן מזהיבות, פזרו אותן מעל הסלט. יכול להיות שלא כל האורחים יאהבו את הגבינה, או שחלקם טבעוניים, ולכן כדאי לקחת חלק מהסלט ולשים בקערה נפרדת לאותם האורחים. מעל הסלט אפשר לפזר אגוזי מלך.

סנדוויץ' גבינה ועוד: מנות לאירוע ביתי

מאפה גבינות מדפי אורז

אם אתם לחוצים בזמן לפני האירוע המתוכנן, ומחפשים עוד מנה נחמדה שתעשיר את הארוחה, כדאי שתכינו מאפה גבינות מדפי אורז. דפי אורז אפשר לקנות כמעט בכל סופר או צרכנייה, ומדובר במצרך שכולל הרבה פחות קלוריות מאשר בצק שעשוי מקמח. לפיכך, זוהי אפשרות שתתאים לאנשים שרוצים לשמור על הגזרה. להכנת המנה טורפים ביצים ומוסיפים אותן לתערובת גבינות, הכוללת גבינות שאתם אוהבים (מומלץ גבינה לבנה וגבינה צהובה). מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מורחים מעט מהתערובת על דף אורז, ומעליו מורחים עוד מהתערובת. חוזרים על הפעולה עד למספר השכבות הרצוי. מחממים תנור ל-190 מעלות, ואופים כ–35 דקות, עד להזהבה יפה. חותכים למשולשים שווים, ומגישים לאורחים.

לסיכום, תוכלו להכין את המנות החלביות והמרשימות שהצגנו לכם כאן באירוע שלכם. מדובר במנות מהירות למדי ולא מסובכות, אך עדיין טעימות ומזמינות. בהצלחה ובתיאבון!

נגישות