מארגנים אירוע ורוצים שהאורחים שלכם ייהנו ממנת מרק טעימה ומרשימה? במיוחד עבורכם הכנו מספר מרקים שמתאימים כמעט לכל אירוע, ושכמובן תוכלו להכין אותם גם לארוחה משפחתית או לכל מטרה אחרת. בהצלחה!
מרק עגבניות
מרק עגבניות הוא מרק חם וטעים שחביב על רבים מאיתנו. בשביל להכין אותו תצטרכו עגבניות אדומות ובשלות, ואם אין לכם מספיק או בהישג יד, תוכלו להמיר אותן גם בעגבניות מקופסה. קצצו בצל, גזר, גבעול סלרי, כמה שיני שום – לפי הטעם. תוכלו להוסיף גם טימין, אם אתם אוהבים, וכמובן גם פלפל שחור גרוס ומלח. את הירקות שקצצתם טגנו במעט שמן, והוסיפו לסיר עם עגבניות ומים. הביאו את הכול לרתיחה, והוסיפו את המלח והפלפל. לאחר מכן, טחנו את הכול בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני, והקפידו שהמרק יצא במרקם חלק וקטיפתי. הגישו לאורחים עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן מגורדת (אם אתם מעוניינים במנה חלבית).
מרק בצל
אם אתם מחפשים מרק טעים שאפשר להגיש אותו באופן מרשים – מרק בצל הוא אפשרות מצוינת עבורכם. חשוב לציין שמדובר במרק חלבי, ואם תרצו להפוך אותו לטבעוני, המירו את המרכיבים החלביים במרכיבים טבעוניים או צמחיים. למרק תצטרכו מספר בצלים לבנים, ואותם חתכו לטבעות וטגנו בחמאה (אפשר לטגן במרגרינה או שמן אם תרצו). לאחר שהבצל מזהיב, הוסיפו 2 כפות קמח לבן רגיל, אבקת מרק עוף ורבע כוס יין לבן או אדום. המשיכו לבשל, הוסיפו מים רותחים לסיר, ובשלו כ-40 דקות עד שהמרק מסמיך. לאחר שהמרק מוכן, תוכלו להגיש אותו בתוך לחם שרוקנתם את הפנים שלו מבעוד מועד. את פנים הלחם מרחו בחמאה, ומלאו בו את המרק. על המרק אפשר לפזר גבינה צהובה.
מרק בטטה
מרק בטטה הוא מרק טעים שקל להכין אותו. זהו מרק שמלא בירקות כתומים, שהם מלאים בוויטמינים. למרק הזה תצטרכו בטטות, בצל לבן, גזרים, דלעת או דלורית, כורכום, מלח ופלפל. ישנה אפשרות להכין את המרק בגרסה החלבית שלו, ולהוסיף לו חלב או שמנת – אפשר גם צמחיים. את כל הירקות יש לקלף ולשטוף תחילה, ואז לחתוך לקוביות, רצוי קטנות. הרתיחו את הקוביות במים, והוסיפו את כל התבלינים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה, בשלו לעוד כ–20 דקות נוספות, ובסוף טחנו את הכול למרק במרקם חלק וקטיפתי. אפשר להגיש את המרק עם קרוטונים מעל או עם קוביות בטטה קטנות שטוגנו.
לסיכום, לאירוע שלכם תוכלו להכין אוכל טעים ומגוון, ואנחנו ממליצים על מרקים: מדובר במנה מקורית, עשירה ומרשימה, ולרוב היא גם מזינה ובריאה. אז אם אתם רוצים שהאורחים שלכם ייהנו ממנה חמימה וטעימה – הכינו להם מרק! בהצלחה ובתיאבון!