מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

תזונה להליקובקטר: המדריך המלא להתמודדות עם החיידק

חיידק הליקובקטר פילורי הוא חיידק המתיישב ברובד העומק של רירית הקיבה, ובהתאם לכך גורם להגברה של הסביבה החומצית של הקיבה. מדובר בחיידק שכיח מאוד בקרב מבוגרים מעל גיל 65 אולם בשנים האחרונות מתרבים הדיווחים גם על צעירים שנמצאו כנשאים של הנגיף. הנוכחות של החיידק בקיבה גורמת לשלל תסמינים רפואיים כמו חולשה, כאבי בטן, תחושת צרבת, נפיחות, לחץ בחלק העליון של הבטן ולעיתים גם חוסר תאבון. למרות הטיפול התרופתי שמבוסס על שימוש במספר סוגים של אנטיביוטיקה, הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם החיידק היא באמצעות שינויים בהרגלי התזונה. למעשה, לתזונה יש תפקיד משמעותי בכל הקשור להתמודדות עם הימצאות החיידק, וזאת מאחר וישנם סוגי מזונות שמעודדים רמת חומציות גבוהה של הקיבה כמו גם פעולות יומיומיות שבעזרתן ניתן

תזונה להליקובקטר – כל מה שרציתם לדעת

קבלת אבחנה אודות הימצאות של חיידק להליקובקטר היא אבחנה בעלת השפעה ממשית על איכות החיים ועל כן נדרש לבצע שינויים בשביל להפחית את התסמינים ואת ההשפעה של הנגיף על הקיבה. מאמר שבו הדברים מוסברים באופן מפורט מהווה הזדמנות מצוינת בעבורכם לקבלת ידע שיהיה שווה לכם לא מעט, וזאת בשל היכולת ליצור את השינוי כבר עכשיו. בשלב הראשון ולאחר שקראתם את המידע רצוי לקבוע פגישה עם דיאטנית המתמחה בתחום, וזאת מתוך מטרה לבחון את תפריט התזונה הקיים ולבצע בהתאם לכך התאמות אשר יאפשרו לכם להתמודד בצורה הטובה ביותר. הרגלי תזונה נכונים להתמודדות עם החיידק כוללים בין היתר הפרדה בין אוכל לשתייה מאחר והשילוב בין השניים גורם להגדלה של נפח הקיבה ובהתאם לכך גם לתופעה של חומציות יתר בקיבה. זאת ועוד, רצוי לאכול ארוחות קטנות מדי שלוש שעות ולא להעמיס בארוחות גדולות. כאשר החיידק משגשג נוצר מעביר מהיר של החומציות של הקיבה לוושט, ועל כן ההמלצה הגורפת היא לאכול ארוחות קטנות ולא מפוצצות מדי. בנוסף, פירות עם ריכוז גבוה של ויטמין C כמו פירות הדר, קיווי ותפוז עלולים להוביל להגברת החומציות הקיבה ולכן עדיף להפחית עד כמה שאפשר בצריכה של פירות מהסוג הזה. שינוי נוסף בהרגלי התזונה כולל הימנעות משתייה של קפאין כמו גם אלכוהול.

תזונה להליקובקטר: המדריך המלא להתמודדות עם החיידק

תזונה נכונה לטובת התמודדות עם החיידק

על מנת להתמודד בצורה טובה יותר עם החיידק רצוי קודם כל לאמץ אכילה בריאה והרגלי תזונה הכוללים ירקות טריים לצד מזון עשיר בסיבים תזונתיים. שמן זית נחשב לבעל אפקט מצוין על רירית הקיבה ועל כן טיפול בירקות כמו גם טיגון מומלץ לבצע עם שמן זית ולא עם שמן רגיל. הקפידו לשלב בתזונה שלכם פירות כמו אבוקדו כמו גם בננה וכן לשתות מיץ ירקות באופן קבוע. בנוסף, בתפריט התזונה מומלץ לאכול מזון המכיל כ 5% של שומן. כל מזון אחר המכיל רמות גבוהות של שומן הוא רע מאוד לבריאות שלכם אבל גם לשגשוג של החיידק בקיבה. תזונה נכונה ומאוזנת כוללת כאמור הפרדה בין האוכל לבין השתייה כמו גם מנות קטנות, כל זאת מתוך מטרה להתמודד בצורה הטובה ביותר עם הימצאות של חיידק שכיח בקיבה.

לסיכום, חיידק הליקובקטר הוא חיידק שמשפיע באופן משמעותי על איכות החיים מאחר והוא מתיישב ברירת הקיבה. מאחר וע"פ הערכות כ 50% מהאוכלוסייה המערבית היא נשאית של הנגיף, חשוב כבר עכשיו לגשת לבדיקות אצל הרופא ולאחר קבלת האבחון ליצור שינויים מידיים בהרגלי התזונה. הרגלים אלו יאפשרו לכם להתמודד בצורה טובה יותר עם החיידק, והשפעותיו.

נגישות