מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

אהלן וסהלן: 5 מאכלים שחייבים להיות בכל חינה מרוקאית

חינה מרוקאית היא אירוע שכמעט כל ישראלי נכח בו. הטקס המקסים והסמלי הזה נחגג כמה ימים לפני יום החתונה של הזוג המאושר שתכף עומד מתחת לחופה. מטרת האירוע המסורתי היא לשמור על מנהגי העדה המרוקאית, ולהגביר את מידת האושר והשמחה לפני החתונה.

מלבד החגיגה האינטימית של המשפחה והחברים הקרובים עם הזוג, אירוע זה מהווה הזדמנות לחלק מתנות לזוג הצעיר, לחגוג כמו שחוגגים בעדה המרוקאית: עם מוזיקה טובה, אוכל טעים, תפאורה יפה וזאת ההזדמנות ליהנות מהסגולות של משחת החינה אותה מורחים על כפות ידיהם של הזוג ושל האורחים. כל הטקס נועד לאפשר לכל מי שמשתתף בו ברכות, שמחה, הצלחה ואושר.

אם אתם מארגנים חינה – חשוב שתדעו איזה מאכלים אתם פשוט חייבים להגיש כדי לספק לאורחים שלכם, וגם לזוג המאושר, את הטעם המסורתי והטוב של המטבח המרוקאי. אז באיזה מאכלים מדובר? הנה כמה אופציות טעימות:

קוסקוס

קוסקוס הוא מאכל עשיר בירקות שנוצר מגרגירים של קמח, סולת ומים. מרוקאים נוהגים להכין קוסקוס מלוח או מתוק, ואפשר להכין אותו בהכנה ביתית או לרכוש אותו מחנויות. גם חברות מומחיות בהפקת חינה יכולות להציע קייטרינג מרוקאי שכולל קוסקוס ושאר מאכלים עליהם נסביר בהמשך. את הקוסקוס המהביל מגישים לצד מרק ירקות חמים בקערה עמוקה – מה שמספק תחושת שובע וטעם טוב.

עוגיות שקדים

אחד המנהגים המרוקאים באירועים הוא להגיש עוגיות שקדים צבעוניות (הידועות כ"דג'רדה"). את העוגיות מגישים לצד מגוון דברי מתיקה על גבי שולחנות שהוצבו עבור החינה. עוגיות שקדים יכולות להיות קשות או רכות, צבעוניות או לבנות והן מסמלות את חגיגת הכלה והחתן או כל שמחה אחרת. את עוגיות השקדים אפשר גם להניח על מגשים גדולים ולרקוד כשהן מונחות על מגש, בזמן ריקוד החינה המסורתי.

 

 

פלטת מטוגנים

פלטת מטוגנים חייבת להיות בכול אירוע מרוקאי, כי היא פשוט טעימה ומשביעה. מדובר בפלטה שיש בה מגוון מנות ביס מטוגנות כמו סיגרים מרוקאים, קובה מטוגן, פסטלים עם פטריות או תפוחי אדמה, ועוד מגוון מאכלים, כולם מאכלי ביס נחטפים. את הפסטלים אפשר לאכול בעמידה או בישיבה בביס אחד או שניים. פלטות מטוגנים מוגשות לאורחים בחינה והן חלק מהמטבח המרוקאי. סיגרים יכולים להיות ממולאים בשר או ירקות, הפסטלים יכולים להיות ממולאים תפוחי אדמה ופטריות ובכל מה שרוצים כדי להשביע את המוזמנים ולשמח את האורחים.

ספינג'

באירועים מרוקאים כולם מחכים לסופגנייה המרוקאית המהוללת הידועה בשם ספינג', ומוגשת לצד כוס תה מהביל או לצד קפה. ספינג' היא סופגנייה מרוקאית טעימה להפליא ונחשקת. מדובר מסופגנייה פשוטה להכנה שמכינים מקמח, סוכר, שמן ומעט מים ומטגנים בשמן עמוק. את הספינג' המתוק אפשר להגיש ליד כוס תה חם שנמזג מתוך קנקן מרוקאי יפה.

מופלטה

מופלטה הוא מאכל מתוק וטעים שמגישים בדרך כלל במימונה והוא נועד לשמח את האנשים החוגגים כל שמחה. מופלטה עשויה קמח, מים ושמרים ומטוגנת ממש כמו פנקייק על מחבת משומן. את המופלטה מגישים עם מגוון ממרחים החל מדבש עד ריבה.

לסיכום

חינה מרוקאית יכולה להיות טקס יפיפייה, משמח, צבעוני וטעים. בחרו את  המאכלים הטובים ביותר והעזרו בחברה להפקת אירועי חינה, כדי לדעת מה להגיש באירוע שלכם.

נגישות