מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

הדור הבא של המזון שלנו: מה חדש בתעשיית הפודטק?

עולמות הטכנולוגיה והמזון נראים לכאורה שונים למדי. אכן בבסיסם הם כאלה, אלא שעם השנים, הטכנולוגיה השתלבה בעולם המזון בהקשרו המסחרי באינספור דרכים. כיום, בחוד החנית של שילוב זה, נמצא מה שנהוג לכנות ה"פוד טק".

 

מחדשים ומפתיעים

food tech הוא מונח פופולארי, שלמעשה אין לו הגדרה חד משמעית. אך הכוונה לשילוב של טכנולוגיה מתקדמת, בכל הקשור לעולם המזון. מעשית, מה שמכונה תעשיית הפודטק, מתבטא באינספור רעיונות חדשניים, בכיווני פיתוח שונים למדי. מדובר על פיתוח פורץ דרך של סוגי מזון חדשים, כגון תחליפי חלב או בשר, אך לא רק. זה גם עיסוק באריזת המזון, פתרון אתגרים שונים (כמו הצורך לצמצם בסוכר), היבטי בטיחות רפואית בצריכת המזון ועוד. קשת האפשרויות רחבה למדי, מאחר שזו תחום שמשלב תחומי משנה רבים. הן מהיבט המזון והן מהיבט הטכנולוגיות, להן ניתן לתת ביטוי בפתרונות הפודטק. אלה כמה דוגמאות מקומיות לכך, להן מסייעת רשות החדשנות:

 

מה עושים עם החיידקים? הפתרון שיגן עליכם

כידוע, חיידקים במוצרי מזון עלולים להיות צרה צרורה. לבריאות האוכלים אותם, לרווחי היצרן וגם לתדמיתו. במיוחד כיום, כאשר המידע על מקרים כאלה מתפשט במהירות הבזק דרך אמצעי התקשורת המודרניים, באופן אישי בין אנשים וגם בתקשורת בכלל. זיהוי החיידקים במוצרי מזון איננו דבר פשוט. אך פתרון חדשני של חברת Bactusense, משכלל את תהליכי הגילוי באופן משמעותי ובכמה מובנים חשובים. מדובר על תהליך זיהוי מהיר (כמעט בזמן אמת), גם של כמויות חיידקים קטנות מאוד ואפילו של זן חיידקים מבוקש מסוים. הוא אף יודע להבדיל, בין חיידקים מתים לחיידקים חיים במזון.

 

 

מה עושים עם חיידקים? יוגורט טבעוני!

Yofix מפתחת יוגורט לטבעונים, שהוא גם בריא וגם במחיר שווה לכל נפש. החברה נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים, בהתבסס על חומרי גלם צמחיים בלבד. המחיר המיועד מתוכנן להיות קרוב לזה של יוגורט רגיל, מבוסס חלב. אלה חדשות טובות ללא ספק לטבעונים ובכלל, לכל מי שלא מעוניינים לצרוך מוצרי חלב. כבר יש על המדפים "יוגורט" טבעוני, אך הוא לרוב עשיר בערכים תזונתיים כגון חומרים משמרים, חומרים מייצבים וקצת סוכר, וכבר קרה שהוא עורר תגובות אלרגיות. במקביל, דווקא מי שנמנעים מחלב, הם פעמים רבות מי שמודעים במיוחד לבריאות בתזונה. זהו קהל קונים מחושב ורב ידע, אשר מחפש את המוצרים הטובים ביותר. וכן – זה גם יכול וצריך להיות טעים!

 

אוכל (טוב) לא זורקים!

מזון הוא דברים רבים, לאנשים שונים, בהקשרים כאלה ואחרים. הוא גם קשור לפעמים לטכנולוגיה. אך הוא תמיד אומנות כאשר מכינים אותו כמו שצריך. אבל מה לגבי אותם ירקות ופירות אשר פשוט נראים גרוע? זה לא שהם לא במצב אכיל או טרי. כוונתנו לאותם פריטים זנוחים, שלמזלם הרע משהו אצלם מעט "עקום". למשל עגבנייה שאיננה כדורית לגמרי או תפוז שנראה כבעל פגמים כאלה ואחרים. חסרונות אלה הם פעמים רבות עניין אסתטי בלבד. אז האם לא חבל לזרוק? או להתעלם מהם ברכישת מוצרי מזון או בהכנתו? חבל בהחלט ויש לכך כיום גם פתרון יצירתי. הכירו את ANINA Culinary Art – סטארט אפ אשר עושה אמנות מירקות ופירות, שאחרים לרוב זורקים. הרעיון: הפריטים מיובשים, מעובדים ליריעות, מהיריעות מכינים קפסולות מיוחדות, אכילות וממלאים אותן בדברים טובים. הוסיפו מים וחממו במיקרוגל לכמה דקות והרי לכם ארוחה מוכנה, טעימה וגם אסתטית למהדרין!

 

לסיכום

לכל מי שעוסקים בתחום המזון, כדאי לעקוב אחר עולם הפודטק ולהכיר את ההתפתחויות המתמידות שרואים בו. ללא ספק, תעשיית המזון עוד תוסיף ותפתיע, בחידושים מחידושים שונים.

נגישות