מבשלים בטעם

מכינים. טועמים. מגישים

האם חברות מזון צריכות מערכת ERP?

רשתות מזון מהוות סוג עסקים מורכב למדי, אשר ללא ספק זקוק לתשתיות מחשוב חזקות בהתאם לכך. מה לגבי מערכת ERP? האם היא מתאימה לעסק מסוג זה ומדוע? לפניכם הסבר תמציתי על מערכות אלה ועל יישומן בחברות מזון.

לנהל משאבים באופן הטוב ביותר

Enterprise Resource Planning או ERP היא מערכת שמאפשרת לנהל את משאבי העסק, באופן הטוב ביותר. זהו סוג מערכות מוכר היטב בעולם העסקים, אשר רואים בעיקר בעסקים גדולים. באמצעות תוכנה לניהול משאבים, ניתן לייעל פעילויות שונות בעסק באופן משמעותי. לכן, זו היא בחירה פופולארית מאוד לאורך השנים. בהמשך, התפתחו גם שירותי ענן שמציעים ERP איכותי. בכך, התווספו יתרונות שירותי הענן, ליתרונות הרבים ממילא של מערכות ERP.

אז מה היא מערכת ERP בפועל?

מערכת מסוג זה, משלבת למקום אחד, ניהול של פעילויות רבות בעסק. חברת מזון בוודאי מנהלת למשל היקפי מידע גדולים למדי. במקום שמידע זה יהיה ממוקם בתת מערכות מחשוב שונות, כגון CRM והנהלת חשבונות, כאן הגישה היא לרכז הכל למקום אחד. כך גם לגבי פעילויות עסקיות שונות שנעזרות במחשוב – גם הן מקבלות מענה מרכזי במערכת מסוג זה. ERP מבוסס על גישה של מודולים שונים, אשר משתלבים לעבודה ביחד. כל מודול, מתמקד במתן מענה לפעילות עסקית מסוג ספציפי. כל המודולים ביחד, עובדים למעשה כמקשה אחת. העובדים והמנהלים שמשתמשים במערכות אלה, רואים מולם ממשק משתמש אחיד, נוח וקל להתמצאות ולעבודה. מה כל זה נותן מבחינת יתרונות?

 

 

יתרונות ה-ERP

תודות לגישה המיוחדת שלו, ERP מספק לעסקים יתרונות רבים, בהם

  • פשטות – תשתיות המחשב בכלל, הופכות לאחר התקנת מערכת ERP לפשוטות יותר. נקודה טכנית זו, מקלה על אגף המחשוב ועל העסק בכלל. אם ניקח לדוגמה את היבט המידע – בעזרת ERP מונעים מצבים של כפילויות מידע בין מערכות מחשוב שונות ואת כל הסרבול שנובע ממצבים כאלה.
  • חסכון – הפשטות וההתייעלות, מקדמות חסכון כספי ניכר. זאת, למרות שהתקנת מערכת ERP עשויה לקחת זמן וכסף, מאחר שזו לא מערכת פשוטה או קטנה. מצד שני, מודל שירותי הענן מקל ומוזיל זאת. בשורה התחתונה (הכספית), זו היא השקעה לא גדולה, לשם השגת החזר השקעה משמעותי בהמשך.
  • שיפור הניהול – העסק מתייעל מבחינות רבות בעזרת מערכת ERP, כולל יכולת ניהול חברת המזון. זאת, מאחר שניהול זקוק לשליטה במתרחש ומערכת כזו מקלה על כך. כמו כן, ניהול טוב זקוק למידע מדויק לשם קבלת החלטות טובה. מערכת ERP שבנויה ומתוחזקת היטב, כוללת מידע מרוכז, עדכני, מדויק, מלא וכדומה – מה שנקרא מידע מטויב כראוי.
  • שיפור תחרותיות – כל היתרונות האלה ביחד, משפרים את יכולת העסק להתחרות בשוק המזון. יש לרשותו יותר תקציב פנוי, פעילותו יעילה וזריזה יותר, קבלת ההחלטות כאמור משופרת – כל אחד מהיבטים אלה, משמעותי מאוד בפני עצמו.

היבט האינטגרציה

מערכות מחשוב בעסקים גדולים כגון רשתות מזון נוטות לצבור מורכבות עם הזמן. ככל שהעסק גדל, הוא מוסיף עוד ועוד מערכות חדשות. מחד, בכדי להרחיב יכולות של מערכות קיימות. מאידך, בכדי לתת מענה לצרכים חדשים לגמרי שמופיעים. לכן ERP מסייע, בכך שהוא פתרון אינטגרטיבי, שמחבר היטב מידע מסוגים שונים ופעילויות שונות. מזווית אחרת, הוא גם מתחבר היטב למערכות מחשוב אחרות בעסק. כך שהאתגר הטכני הקבוע של אינטגרציית מערכות שונות, עשוי להיות קטן יותר אם יש לכם מערכת ERP.

לסיכום

חברות מזון בהחלט יוכלו להפיק תועלת רבה, מיישום חכם של מערכת ERP. ואם כבר עושים זאת,  כדאי לשקול יישום מערכת ERP בענן.

נגישות